Døgntelefon: 7020 9510 l Kontor: 7023 9898

Lækagesporing

Lækagesporing af professionelle sparer tid og penge

Hos Leif Koch A/S har vi næsten 50 års erfaring med lækagesporing. Vi er mestre i at finde lækager på drikkevandsledninger, vi har stor ekspertise i at opspore selv de mindste lækager. 

Vores udstyr er håndplukket og gennemtestet for at sikre, at vi kun benytter de bedste og nyeste instrumenter til lækagesporing. På denne måde effektiviserer vi, og gør arbejdet nemmere for vores dygtige lækageoperatører.

Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål, eller hvis vi skal være behjælpelige med lednings- og lækagesporing. Det gør du enten ved at ringe på telefon 7023 9898 eller ved at udfylde vores kontaktformular, og så vender vi hurtigt tilbage til dig.

Alt fra det lille vandværk til de helt store forsyninger​

Hos os får du altid en skræddersyet løsning, og vi dækker alt fra det lille vandværk til de helt store forsyninger i Danmark og på verdensplan. Hos Leif Koch A/S får du sikkerhed for lækagesporing i drikkevandsrør af højeste kvalitet. 

Akut lækagesporing

I Leif Koch A/S har vi døgnvagt, og det betyder, at du altid kan kontakte os, når uheldet er ude og du har en akut lækage – uanset om det er om natten, i weekender eller på helligdage.

Uanset hvor og hvornår bruddet opstår, står vores erfarne lækageoperatører klar til at rykke ud og lokalisere lækagen, så du kan komme videre med dit arbejde. Har du brug for akut lækagesporing, er nummeret til døgnvagt 7020 9510

Interne og eksterne lækager​

En lækage på en vandledning kan være forårsaget af mange forskellige ting. Ofte kan der differentieres mellem eksterne og interne faktorer.

De eksterne faktorer er ting udenfor vandledningen der forsager lækagen, og de interne er forhold inden i røret, der forsager lækager.

De eksterne lækager er forsaget af udefrakommende ting som sten, jordforhold, graveskader osv., disse kan både være akutte eller udvikle sig over tid. Et spadestik kan gøre akut skade på røret, og i disse tilfælde er det nemt at spore, hvor skaden er sket. Anderledes kan mindre lækager forsaget af sten eller jordbundsforhold være sværere at opdage og spore. En lækage kan være på undersiden af røret eller sive langsomt ud. Disse tab på vandrørene opdages oftest ved en ubalance eller et øget forbrug, som kan ses på vandværkerne el.lign.

De interne lækager kan opstå ved erosion og vandtryk. Vandets naturlige flow tærer over tid på rørene, og vekslende tryk i rørene kan yderligere forkorte rørenes levetid. Rørene kan være lavet af en række forskellige materialer, som alle har sine styrker og svagheder. I Danmark bruges der mest beton, plast, og støbejern.
Materialerne har forskellige egenskaber, og vi skal derfor anvende forskellige teknikker for at spore lækager på de forskellige rørtyper.

Med avanceret udstyr lytter vi os frem til lækagerne

En lækage afgiver forskellige lyde, i varierende tempo, alt efter hvilket materiale røret er lavet af, og hvor stor lækagen er. Ud over dette, kalibrerer vi vores instrumenter efter materialetype for at få den bedst mulige udregning og lokation på lækagen.

For at finde lækager bruger vi en række instrumenter, og gerne flere på samme lækage, for at sikre at vi får opsporet lækagen med højst mulig nøjagtighed. 

Rent drikkevand siver ned i undergrunden

Lækager er uhensigtsmæssige, da det rene drikkevand siver gennem lækagen og tilbage i undergrunden i stedet for ud til forbrugeren, hvilket dræner både miljømæssige og økonomiske ressourcer – for ikke at tale om risikoen for, gennem lækagen, at få forurenet vand i dine vandledninger.

Derfor er vi hos Leif Koch A/S stolte af at være en del af løsningen!

Lækagesporing pris

Søger du efter en pris på lækagesporing, så kommer det meget an på hvilken type opgave det drejer sig om. Det er ikke muligt at lave en prisliste, for vi skal gerne tage højde for alle variabler inden at vi giver et tilbud på en opgave. Du er meget velkommen til at kontakte os for at få udarbejdet en pris på lækagesporing.

Kontakt Leif Koch A/S

Udfyld formularen nedenunder, og du hører fra os snarest.

se vores opdaterede

Kursusplan

Vi har mange spændende kurser i kalenderen for 2024. Få viden og indsigt i reduktion af vandspild.