Døgntelefon: 7020 9510 l Kontor: 7023 9898

Roskilde, Danmark

"Lyt til vandrørene: Det betaler sig"

Permanent lytteudstyr på vandledninger sparer Fors A/S kunder for nedbrud på vandet, samtidig får selskabet billigere vedligehold. Resultatet er til at tage og føle på: ”De områder, hvor der tidligere var flere brud om året, eksisterer stort set ikke mere; de dårlige vandledninger er identificeret og renoveret, og det er alt sammen fordi, vi har fået bedre overvågning”, siger Steen Hansen, driftsleder for vandforsyningen hos Fors A/S. Overvågningen har samtidig betydet, at vandspildet er kommet under den magiske grænse på 10 % i de områder, hvor der er installeret overvågning. Grænsen er magisk, fordi vandselskaber skal betale ekstra afgift, hvis vandspildet ligger over grænsen.

Hurtigere reaktion på uundgåelige brud

Vi kan ikke undgå, at der engang imellem sker brud på vandledninger – selv nye ledninger kan få lækager. Derfor betyder overvågning og identifikation af problemområder alt. Målet er at forebygge frem for at reparere. Fors A/S har gjort det med måleudstyr på udvalgte ledninger i hele Roskilde midtby, Svogerslev samt på Hornsherredledningen. Det giver mulighed for hele tiden at overvåge ledningerne. Rent praktisk sker det med systemet ALMOS Leak, udviklet af Leif Koch A/S. Et brud udløser en besked, og renoveringsteknikerne ved endda i hvilket område, lækagen befinder sig. De skal altså stadig finde det konkrete brud på ledningen, men i forhold til tidligere, så er arbejdet optimeret. Det betyder, at lækager bliver repareret hurtigere og billigere og vigtigt, med færre gener for kunderne.

”ALMOS Leak giver os mulighed for at prioritere vores renovationsarbejde bedre. Når vi ved, at der er opstået en lækage, som endnu ikke er nået op til overfladen, så har vi også mulighed for at lave reparationerne uden for spidsbelastningen, dvs. når der typisk ikke bliver brugt så meget vand”

Kontakt Leif Koch A/S

Udfyld formularen nedenunder, og du hører fra os snarest.

se vores opdaterede

Kursusplan

Vi har mange spændende kurser i kalenderen for 2024. Få viden og indsigt i reduktion af vandspild.